Καλώς ορίσατε στο Under Construction

Καλώς ορίσατε στη σελίδα μας. Πρόκειται για μια γενικού ενδιαφέροντος σελίδα χωρίς συγκεκριμένη θεματολογία. Αν έχετε να μας προτείνετε κάποιες βελτιώσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας.

9.6.12

Itzhak Perlman vs. John Williams

Δυο κορυφαίοι εν ζωή βιρτουόζοι, δυο γίγαντες της μουσικής διασταύρωσαν τα ξίφη τους. Η μάχη κρίθηκε σε μια σειρά δυο αγώνων. Ο πρώτος διεξήχθει στο γήπεδο "Paganini - Caprices Op.1 No.24", ενώ ο δεύτερος στο "Bach  - Chaconne". Η μάχη μεταξύ του Perlman και του Williams ήταν άκρως αμφίρροπη και η ανάδειξη του τελικού νικητή αφέθηκε στο κοινό. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Williams είχε σαφές μειονέκτημα στην όλη διαδικασία μιας και αναγκάστηκε να δώσει δυο αγώνες εκτός έδρας (σημ. : και τα δυο κομμάτια είναι γραμμένα για βιολί)


1ος Αγώνας: "Paganini - Caprices Op.1 No.24"

 Itzhak Perlman




John Williams




2ος Αγώνας: "Bach  - Chaconne"

Itzhak Perlman






John Williams


 
 


Αξιοσημείωτη είναι επίσης η στάση του Music Channel, που ανέλαβε την τηλεοπτική κάλυψη της σειράς των αγώνων. Επιχειρώντας να επηρρεάσει το αποτέλεσμα υπέρ του Perlman, μετέδωσε στο pre-game και των δυο αναμετρήσεων την εμφάνιση του Jascha Heifetz στο αντίστοιχο γήπεδο. Το μέγεθος της χειραγώγησης του αγώνα γίνεται φανερό αν αναλογιστεί κανείς το παρακάτω:

Την ημέρα μετά από το ντεμπούτο του 19-χρονου Heifetz στο Λονδίνο, ο νομπελίστας George Bernard Shaw του έγραψε μια θρυλική πλέον επιστολή. "Αν προκαλέσεις έναν ζηλότυπο Θεό, παίζοντας με τέτοια υπεράνθρωπη τελειότητα», προειδοποίησε ο Shaw, "θα πεθάνεις νέος. Σε συμβουλεύω θερμά να παίζεις κάτι άσχημα κάθε βράδυ πριν πας για ύπνο, αντί να λες τις προσευχές σου. Κανένας θνητός δεν θα πρέπει να τολμά να παίζει τόσο άψογα."

Δείτε, ή καλύτερα ακούστε, τον Heifetz στο Capriche  και στο Chaconne.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου