Καλώς ορίσατε στο Under Construction

Καλώς ορίσατε στη σελίδα μας. Πρόκειται για μια γενικού ενδιαφέροντος σελίδα χωρίς συγκεκριμένη θεματολογία. Αν έχετε να μας προτείνετε κάποιες βελτιώσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας.

10.4.12

Η φύση με αριθμούς

Οι καλλιτέχνες και οι αρχιτέκτονες χρησιμοποιούσαν από τα αρχαία χρόνια πολλές γεωμετρικές και μαθηματικές ιδιότητες: μπορούμε να βρούμε ορισμένα παραδείγματα απλώς παρατηρώντας την εκλεπτυσμένη χρήση των αναλογιών από τους αρχιτέκτονες της Αρχαίας Αιγύπτου, Ελλάδας και της Ρώμης ή άλλους καλλιτέχνες της Αναγέννησης όπως ο Μιχαήλ Άγγελος, o Ντα Βίντσι και ο Ραφαήλ.
Όμως αυτό που είναι πιο εντυπωσιακό για μένα είναι ότι πολλές από αυτές τις μαθηματικές ιδιότητες παρουσιάζονται επίσης στη ΦΥΣΗ. Μπορούμε να τις βρούμε σε αμέτρητες περιπτώσεις, αλλά θα ήθελα να αναφερθώ σε μόνο τρεις από αυτές σε αυτό το σύντομο βίντεο: στην ακολουθία Φιμπονάτσι και τη Σπείρα/ στη Χρυσή Τομή/ στη τριγωνοποίηση  του Delaunay και στη ψηφίδωση του Voronoi.

Cristobal Vila - Σαραγόσα - Ισπανία - 2010


Εδώ θα βρείτε πληροφορίες τόσο για το βίντεο όσο και για το περιεχόμενο αυτού.

Ευχαριστώ τον Μιχάλη Νάννο που μου έστειλε ένα συγγενικό βίντεο (το οποίο θα ανεβάσω εν καιρώ) και το οποίο με βοήθησε στο να βρω αυτό που παραθέτω παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου