Καλώς ορίσατε στο Under Construction

Καλώς ορίσατε στη σελίδα μας. Πρόκειται για μια γενικού ενδιαφέροντος σελίδα χωρίς συγκεκριμένη θεματολογία. Αν έχετε να μας προτείνετε κάποιες βελτιώσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας.

17.2.12

"Μαζί τα Φάγαμε: Σε μια Δημοκρατία η Ευθύνη είναι Συλλογική"

Πρόκειται ενδεχομένως για την πιο γνωστή ρήση από τότε που ξέσπασε η -ελληνική- κρίση. Πολλές συζητήσεις έχουν γίνει επ' αυτής, πολλές ερμηνείες της έχουν δοθεί. Ερμηνείες από απλούς πολίτες, από πολιτικούς, από ανθρώπους της διανόησης. Τα ερωτήματα που εγείρονται, επίσης πολλά: 
Λέει τελικά την αλήθεια? Μήπως την λέει τόσο ξεκάθαρα που θίγεται ο ελληνικός λαός (και άρα γι αυτό αντιδρά έντονα) ή μήπως αποτελεί το άλλοθι ενός ανθρώπου του "συστήματος", ο οποίος προσπαθεί ως ένα σημείο να αποποιηθεί των ευθυνών του? Φταίει το σαθρό πολιτικό μας σύστημα για όσα βιώνουμε σήμερα ή μήπως ένα μερίδιο ευθύνης βαραίνει και τους υπολοίπους? Και αν ισχύει το τελευταίο, πόσο μεγάλο είναι το μερίδιο αυτό? κτλ. κτλ.

Η οργάνωση intelligence squared διοργάνωσε ένα debate γύρω από αυτή τη χιλιοσυζητημένη φράση. Στο debate αυτό παρουσιάστηκε, εκτός των άλλων, μια βιντεοσκοπημένη τοποθέτηση του Θ. Πάγκαλου, ο οποίος δηλώνει ότι όχι απλά δεν έχει μετανιώσει γι αυτή τη φράση, αλλά σκοπεύει να γράψει και βιβλίο στο οποίο θα την υποστηρίζει. Κατά τα άλλα, έξι διακεκριμένοι ομιλητές επιχειρηματολογούν- τρεις υπέρ και τρεις κατά της φράσης. Ας τους ακούσουμε και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

ΥΠΕΡ:
Κevin Featherstone, Θάνος Βερέμης, Αντιγόνη Λυμπεράκη


ΚΑΤΑ:
Γιάνης Βαρουφάκης, Αυγουστίνος Ζενάκος, Χάρης Οικονομόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου